Μία καινούργια κυκλοφορία από την Ουκρανική ICM με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ελληνικό θέμα στην δημοφιλή κλίμακα 1/35. Όχι απλά Έλληνες Στρατιώτες, αλλά Εύζωνες.

Ανοίγοντας το σκληρό κουτί βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλαίσιο ανοιχτού μπεζ χρώματος  με 67 κομμάτια που μας δίνουν την δυνατότητα να κατασκευάσουμε τέσσερεις Εύζωνες. Εναν αξιωματικό (Υπολοχαγό), έναν υπαξιωματικό (Δεκανέα) και δύο οπλίτες. Υπάρχουν επιπλέον και δύο εναλλακτικά κεφάλια, εάν θελήσουμε να τροποποιήσουμε τις στάσεις τους.

Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα περίστροφο, για τον αξιωματικό, ένα οπλοπολυβόλο Chauchat, και δύο τυφέκια που μάλλον είναι Mannlicher (με κάθε επιφύλαξη).

Το φυλλάδιο των οδηγιών, είναι και σχέδιο βαφής. Έτσι λοιπόν θα χρειαστεί, αρκετή μελέτη πριν κοπούν τα κομμάτια και τοποθετηθούν στην φιγούρα. Το κύριο σώμα της φιγούρας αποτελείται από κορμό, πόδια σε δύο κομμάτια, καθώς και τα κάτω μέρη των χιτωνίων σε τρία κομμάτια το καθένα ώστε να αποδοθούν οι πτυχές των υφασμάτων. Τα κεφάλια δίνονται ξεχωριστά, καθώς και οι φυσιγγιοθήκες, ξιφολόγχες και γυλιοί των στρατιωτών. Δεν υπάρχουν στο κιτ οι αορτήρες των όπλων, οι οποίοι θα πρέπει να κατασκευαστούν από το μηδέν.

Να τονίσουμε ότι η χάραξη, ιδιαίτερα στα πρόσωπα είναι πολύ καλή καθώς αποδίδει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά υπάρχουν πολλά ίχνη από τα καλούπια τα οποία θα πρέπει να τριφτούν και να στοκαριστούν, εργασία επίπονη για το μέγεθος των φιγούρων.

Τα χρώματα δίνονται σε κωδικούς Model Master,και θα χρειαστεί αρκετή έρευνα για το σωστό χρωματισμό των φιγούρων καθώς οι ιστορικές απόψεις ποικίλουν για τα χρώματα των στολών της εποχής.

Παρά τις δυσκολίες που αναφέρονται το θέμα παραμένει μοναδικό και αξίζει κάποιος να διαθέσει το χρόνο του για να το κατασκευάσει.

ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κώστας Κατσικαδέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *