Γοητευμένος πάντα με την κατασκευή ενός humvee στα χρώματα της ερήμου ξεκίνησα λοιπόν την προσπάθεια μου. Επιλογή του κιτ ηταν το Μ1025 ARMORED CARRIER της ACADEMY στην 1/35…

Ανοίγοντας το κιτ αντικρίζεις με ικανοποίηση τα κομμάτια στα πλαίσια τα οποία είναι απολύτως καθαρά χωρίς flash και με μεγάλη έκπληξη τους πολύ καλούς σε λεπτομέρεια λαστιχένιους τροχούς. Ξεκινώντας λοιπόν, θέλοντας να βελτιώσω την εικόνα του μοντέλου, αποφάσισα να αφιερώσω λίγο επιπλέον χρόνο για το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού, της καρότσας καθώς και προσθήκη λεπτομερειών στο εσωτερικό.

Humvee
εικ.1

Φανοποιείο-Επισκευές “Ο Λοχίας”
Ανοίχτηκε με προσοχή η πόρτα του οδηγού και η πίσω πόρτα του χώρου φόρτωσης. Δυστυχώς φάνηκε καθαρά η έλλειψη λεπτομέρειας στο εσωτερικό της καμπίνας,
έτσι αποφάσισα να βελτιώσω αρχικά τη θέση του οδηγού προσθέτοντας πεντάλ καθώς και λεπτομέρεια στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού και του πήγματος. (εικ.1). Ομοίως βελτιώθηκε με μήκη λεπτού φύλλου πλαστικού το εσωτερικό τμήμα της καρότσας καθώς και το πολυβόλο 0.50 με την προσθήκη πείρου ασφάλισης και εσωτερικού θυρίδας του πολυβολητή. (εικ.1α) Τελειώνοντας τις παραπάνω εργασίες το μοντέλο ασταρώθηκε με grey primer της Mig που αφέθηκε να στεγνώσει για 24 ώρες. Κατόπιν το εσωρετικό βάφτηκε με khaki drab της tamiya. (εικ.2)

Humvee
εικ. 1α

Στο στάδιο αυτό τονιστήκαν οι εσωτερικές λεπτομέρειες με τα Modern Vehicle & Dark Brown for Green Vehicle washes της Mig. Στη συνέχεια θέλοντας να αναπαραστήσω το αμμώδες περιβάλλον της ερήμου και της σκόνης, το εσωτερικό περάστηκε επιλεκτικά σε σημεία επιλεγμένα σημεία με light dust effects πάλι της Mig. (εικ.3) Συνεχίζοντας και αφού έχει κλείσει η καμπίνα, ψεκάστηκαν οι εξωτερικές επιφάνειες του μοντέλου με το ΑΚ 122 U.S. Vehicles Base Colour από την σειρά ακρυλικών χρωμάτων της ΑΚ interactive. Μετά ψεκάστηκαν με διάφορες τονικότητες της ίδιας σειράς χρωμάτων τα σημεία έντονης λεπτομέρειας και οι ανάγλυφες λεπτομέρειες των επιφανειών. (εικ. 4)

“Φορτώνοντας” το Humvee
Προστέθηκε συρμοτόσχοινο φτιαγμένο από λεπτά τμήματα χάλκινου σύρματος και τοποθετήθηκε πρόχειρα επάνω στο καπό θέλοντας να αποτυπώσουμε τη μάχιμη κατάσταση και την ατημέλητη τοποθέτηση των εξαρτημάτων σε συνθήκες… καθημερινής χρήσης. (εικ.4α). Επιπλέον εξοπλισμός προήλθαν από το spares box και αποτελεί ένα σακκίδιο, δύο μπόγους δικτύων παραλλαγής, καλύμματα και κουτιά πυρομαχικών.

Τέλος, ένα πολυβόλο Μ60 καθώς και μιά κεραία ασυρμάτου ολοκλήρωσαν το “φόρτωμα” του οχήματος. (εικ.5)

Humvee
εικ. 2
Humvee
εικ. 3

Φθορές/weathering
Βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση έγινε ελαφρύ chipping με λεπτό πινελάκι 00 και το Metallic Grey της tamiya, ψεκάστηκε ένα χέρι satin vanish και στη συνέχεια αφού
στέγνωσαν όλα τα παραπάνω έγινε τελικό wash με το U.S. Modern Vehicle Wash και ακολούθησε σφράγισμα με βερνίκι ματ της συνηθισμένης Mig. Το μοντέλο μας πλέον πήρε την τελική του μορφή αφού πλέον σκονίστηκαν τα παράθυρα του παρμπριζ, τα λάστιχα και βάφτηκαν τα φλας.

ΣΥΝΤΑΞΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Λεωνίδας Χ. Κωνσταντόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *