VolkswagenΣκουριά υπο κλίμακα!..
Καταρχήν, δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη μέθοδο, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες. Πάντα και πριν ξεκινήσω την κατασκευή, συλλέγω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό γίνεται για να δημιουργήσω μια βάση δεδομένων και να δω ποια μέθοδο θα ακολουθήσω. Επίσης σημαντικό είναι η ανεύρεση πολλών φωτογραφιών από το πραγματικό θέμα από διάφορες πηγές.
Το τελευταίο είναι σημαντικό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν
Ξεκίνησα με ταχυτροχό και mini-φλόγιστρο για την αναπαράσταση της φθαρμένης επιφάνειας, όπως γρατζουνιές ή τρύπες στην οροφή και το κύριο σώμα του αυτοκινήτου. Είναι βασικό σημείο ούτως ώστε να αποδοθεί η παλαιότητα του οχήματος. Κατόπιν ψέκασα με τον αερογράφο το αστάρι. Χρησιμοποίησα το red brown της Vallejo.
Πάνω από το red brown, χρησιμοποίησα διάφορα χρώματα από την σειρά της Vallejo Panzer Aces, διαφορετικά χρώματα της Vallejo και της Tamiya για να αναπαραστήσω το εφέ της σκουριασμένης επιφάνειας πιο λεπτομερώς.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε όσο περισσότερο μπορούμε το βασικό χρώμα της σκουριάς.

Τεχνικές Chipping

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, μέθοδοι και τεχνικές για το chipping, όπως η τεχνική του αλατιού ή άλλες μέθοδοι, όπως αυτή με το σφουγγαράκι. Εγώ ακολούθησα την τεχνική με το Chipping Medium της Vallejo.
Αφού στέγνωσε το βασικό χρώμα, πέρασα με τον αερογράφο ένα χέρι από το Chipping Medium και ακολούθως, αφού στέγνωσε και αυτό, ψέκασα ένα μίγμα από ακρυλικά χρώματα της Tamiya στο κύριο σώμα του αυτοκινήτου. Για αυτό χρησιμοποίησα τα XF-25, XF-23 and XF-2.
Όταν στέγνωσε, χρησιμοποίησα σκληρό πινέλο με νερό και διάφορα άλλα εργαλεία, όπως βελόνες κλπ για να “γρατζουνίσω” το Chipping Medium από τις επιφάνειες.
Σε αυτό το σημείο χρησιμοποίησα και σφουγγαράκι με διάφορους τόνους καφέ χρώματος, ακρυλικά της Vallejo για περισσότερα εφέ στο chipping, κυρίως στο σασί του
αυτοκινήτου και στις ακμές και γωνίες των φτερών.
Το chipping απαιτεί πολύ προσπάθεια, είναι χρονοβόρο και θέλει και την εμπειρία του. Το τελικό όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και φαίνεται πολύ ωραίο.
Στην συνέχεια έκανα ένα γενικό wash με διαφορετικά λάδια και έτοιμα wash του εμπορίου. Χρησιμοποίησα τα χρώματα για weathering της Vallejo και λάδια της AK interactive, καθώς και pigments από την ίδια εταιρεία.

Ως τελικό φινίρισμα, χρησιμοποίησα διαφορετικά χρώματα σε τόνους σκουριάς για να δώσω μια πιο φθαρμένη όψη σε όλο το όχημα. Στους τροχούς έγινε χρήση pigments της Vallejo. Συνολικά χρησιμοποίησα μια ποικιλία από σμάλτα, ακρυλικά και πολλά λάδια σε συνδυασμό με διάφορα pigments. Πολλοί πειραματισμοί καθώς και εμπειρία είναι σημαντικά στοιχεία για να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Σπασμένα τζάμια
Για την αναπαράσταση του σπασμένου παρμπρίζ και των σπασμένων τζαμιών, χρησιμοποίησα ένα μίγμα από ξυλόκολλα, (ατλακόλ) και την σκόνη icy sparkles dust της Deluxe materials. Πρώτα, σε ένα μικρό κομμάτι από λεπτή διαφανή πλαστική σακούλα ή μεμβράνη, έβαλα ένα στρώμα από κόλλα και κατόπιν έβαλα ένα στρώμα από την σκόνη icy sparkles την οποία και πίεσα στην κόλλα. Μόλις στέγνωσε το μίγμα αφαιρείτε εύκολα από την πλαστική σακούλα ή την μεμβράνη. Το σκληρό μίγμα κόβεται εύκολα στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος.

Στον κινητήρα του αυτοκινήτου πρόσθεσα μερικές λεπτομέρειες από σύρμα χαλκού και καλώδια. Η όλη διαδικασία φαίνεται και είναι χρονοβόρα και κάπως δύσκολη. Όπως προανέφερα, μπόλικοι πειραματισμοί, δοκιμές καθώς και εμπειρία είναι σημαντικά. Καταλήγοντας, μην σταματάτε την καλή δουλειά και ακόμη περισσότερες προκλήσεις θα εμφανιστούν στο μέλλον!

ΣΥΝΤΑΞΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Hong Sung Cheol
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιώργος Ρούμπος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *