Εισαγωγή-Ιστορικό
Την αφορμή για τη συνέχεια των μοντελιστικών ταξιδιών στο χρόνο, την έδωσε αυτή τη φορά ένα πραγματικό ταξίδι και μια πληροφορία. Η πληροφορία ότι στην Girona της Ισπανίας, όπου θα βρισκόμουν για 3 ώρες , βρίσκεται ο παράδεισος του μοντελιστή φιγούρων, η εταιρία Art Girona, που κατασκευάζει φιγούρες αλλά και διαθέτει ένα απίστευτο stock φιγούρων άλλων κατασκευαστών.

Εκεί λοιπόν ξεκίνησε το ταξίδι της μαζί μου, η φιγούρα που βλέπετε, ονόματι “THE KINGS MUSKETEER-France-1650″, είναι της Βελγικής εταιρίας Pili Pili, ρητίνη σε κλίμακα 1/9. Αναπαριστά  μέλος της έφιππης φρουράς του Βασιλιά, επίσημα γνωστή ως ΄΄Company of Musketeers on horse΄΄, η οποία ιδρύθηκε το 1622 από τον βασιλιά της Γαλλίας Luis XIII και διαλύθηκε το 1789 από το δημοκρατικό καθεστώς. Το μακρύκανο πιστόλι και τα γάντια ιππασίας είναι χαρακτηριστικά του έφιππου σώματος.

Βάψιμο

Kαθώς το μπούστο αποτελείται από 6-7 μεγάλα κομμάτια η κατασκευή ολοκληρώθηκε άμεσα, κρατώντας φυσικά κάποια μέρη, όπως το πιστόλι, για να βαφτούν ξεχωριστά και στη συνέχεια να ενωθούν με το σώμα.

Musketeer Musketeer

Το όλο βάψιμο έγινε με ακρυλικά χρώματα Vallejo και κάποια σημεία, όπως το καφέ ύφασμα στο χέρι, το καπέλο, τα μαλλιά, βάφτηκαν πάνω από την βάση με ακρυλικά Winsor & Newton.

Το μπλε στη στολή έγινε με μείξη sky blue  και flat blue,  σε αναλογία περίπου 5 προς 1 υπέρ του πρώτου. Η αλήθεια είναι ότι απαίτησε αρκετά χέρια και ότι δυσκόλευε το στρώσιμο ο σταυρός πάνω στο ύφασμα.

Ο σταυρός έγινε με χρυσό που έσβησε λίγο με μαύρο wash και pyrolle red light Winsor & Newton.

Το πρόσωπο ξεκίνησε με βάση heavy skitone, πάνω στην οποία έκανα wash με burnt umber. Στη συνέχεια έγιναν οι σκιές και οι φωτισμοί εκεί που χτυπάει το φως και στα εσωτερικά σημεία. Πιο φωτεινά σημεία είναι η μύτη, το σαγόνι, τα μήλα, το πάνω μέρος των αυτιών, σημεία στο κούτελο, πιο σκοτεινά κάτω από τα χείλη, τη μύτη, οι ζάρες, οι ρυτίδες. Πολύ πολύ υγρό πινέλο, λίγο χρώμα, διαδοχικοί τόνοι χρώματος  ο ένας πάνω από τον άλλο και διαρκής πειραματισμός. Στα μάγουλα μείξη του σκούρου τόνου με λίγο καφέ χρώμα.

Musketeer Musketeer Musketeer Musketeer

Για τα μάτια έβαψα μαύρη την κόρη επί της οποίας στη συνέχεια πέρασα μια μείξη sky blue  και flat blue, κάνοντας το χρώμα ματιού του χαρακτήρα αφήνοντας σαν περίγραμμα μια λεπτή μαύρη γραμμή. Ένα στίγμα μαύρου για ίριδα και ένα στίγμα λευκού προς τα εκεί που πρέπει να στρέφεται το βλέμμα του χαρακτήρα μας. Στο τέλος gloss βερνίκι.

Το τελευταίο κομμάτι ήταν το όπλο με το γάντι. Για το γάντι χρησιμοποίησα μείξη burnt umber με αρκετό λευκό και στη συνέχεια wash με burnt umber.Το όπλο επίσης με μείξη burnt umber με ελάχιστο λευκό για βάση, και για τις προσμίξεις burnt umber με ochre και σκέτο burnt umber. Τα μεταλλικά μέρη σβήστηκαν με μαύρο wash.

Όταν τελείωσε το βάψιμο όλων των κομματιών της φιγούρας, πέρασα μια στρώση αραιωμένου βερνικιού ματ (η οποία έδωσε μια πιο έντονη όψη ειδικά στη στολή), εκτός από το καπέλο και το καφέ στο μανίκι, όπου θεώρησα ότι το χρώμα των Winsor & Newton, έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν έπρεπε να αλλοιωθεί.

Musketeer Musketeer

Κάπως έτσι μετά από δύο περίπου μήνες χαλαρών εργασιών, ο ήρωας μας είναι έτοιμος να φωνάξει “Un pour tous, tous pour un”.

Κατασκευή – αρθρογαφία Κωνσταντίνος Λάιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *