Academy 1/48 Su-27 Flanker B

Το κιτ φαντάζομαι είναι γνωστό σε πολύ κόσμο. Δεν χαρακτηρίζεται απο καμιά φοβερή ποιότητα, αλλά θεωρώ οτι στα χέρια ενος σχετικά έμπειρου μοντελιστή μπορεί να αποδώσει ενα πολύ σωστο Flanker.

Έχοντας στην κατοχή μου και το κιτ της Eduard, είπα να κλέψω τα σήματα του Ουκρανικού και να επιχειρήσω να φτιάξω ενα με αυτή την πολύ εντυπωσιακή παραλλαγή splinter.

Απ’ την πρώτη στιγμή είχα αποφασίσει οτι θα ήταν μια ήρεμη και χαλαρή κατασκευή, με το βάρος να πέφτει στην απόδοση του ιδιαίτερου καμουφλάζ και των μετάλλων στην ουρά, που θεωρώ οτι είναι το μισό μοντέλο όταν έχουμε να κάνουμε με Flanker.

01. Η αρχή έγινε με τα ακροφύσια των κινητήρων, που ψεκάστηκαν με Humbrol gun metal και δουλεύτηκαν με μεταλλικές σκόνες Ushi Van Der Rosten και Tamiya.
02. Σειρά ειχε το κόκπιτ που το μόνο που προστέθηκε ήταν ενα κάθισμα της True Details.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

03. Η κάνη του πυροβόλου αντικαταστάθηκε απο κομμένη βελόνα σύριγγας.
04. Κάποια στοκαρίσματα ηταν αναγκαία στο κάτω μέρος των εισαγωγών αέρα.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

05. Τα διάφανα μέρη μασκαρίστηκαν με τη βοήθεια της εύκαμπτης ταινίας Tamiya και υγρού μασκαρίσματος.
06. Αφού περάστηκε ολο το α/φος με Humbrol 47 ξανοιγμένο με λευκό, που είναι το βασικό χρώμα, ξεκίνησα να μασκάρω τμηματικά και να ψεκάζω με το 2ο χρώμα της παραλλαγης. Αυτό είναι το 1508 της Model Master.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

07. 08. Εδώ βλέπετε το τμηματικό μασκάρισμα για να πέσει το 3ο χρωμα, Humbrol 106. Μ’ αυτον τον τρόπο κατάφερνα να ελέγξω καλύτερα το πάτερν του καμουφλάζ και δεν πελάγωσα με τις τεράστιες επιφάνειες του μοντέλου.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

09. Σειρά ειχε μετά η ασφάλιση της δουλειάς που είχε γίνει και η προετοιμασία των επιφανειών με γυαλιστερό βερνίκι Gunze. Σ΄αυτή τη φάση έγινε και ξάνοιγμα κάποιων πάνελ με 1-2 σταγόνες λευκού χρώματος στο κυπελάκι του αερογράφου, στα τελευταία στάδια ψεκάσματος με το γυαλιστερό βερνίκι.
10. Εκεί κάπου αποφάσισα ν΄αρχίσω ν’ ασχολούμαι με τα μέταλλα της ουράς, Μασκάρισμα, γυαλιστερό μαύρο της Humbrol σαν υπόστρωμα και μετα 24 ώρες ψέκασα με Alclad Stainless Steel (Alc 115), επιμένοντας περισσότερο στο κέντρο κάθε πάνελ.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

11. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό, με ιριδισμούς και πολύ παιχνίδι με το φώς, αλλά άκρως εικαστικό και μη ρεαλιστικό, κατα τη γνώμη μου.
12. Αφού τρίφτηκε ελαφρά ολο το μοντέλο με πανάκια Micromesh 6.000 βαθμών κλπ, σειρά ειχε η τοποθέτηση των σημάτων της Cartograf που με τη χρήση βελτιωτικού συμπεριφέρθηκαν άψογα και ακολούθησαν όλες τις λεπτομέρειες του μοντέλου.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

13. Μετά απο 2 μέρες, ψεκάστηκε με ματ βερνίκι Gunze και ασφαλίστηκαν ξανά τα πάντα.
14. Βλέπετε το ματ βερνίκι πόσο έριξε τους τόνους στα μέταλλα. Εχει καταστραφεί τελείως το εφέ του Alclad.

Su-27 Flanker B Su-27 Flanker B

Τέλος, έγινε wash σε όλο το μοντέλο με λάδια ζωγραφικής. Ανάμιξη Raw Umber και μαύρο. Δέν έκρινα απαραίτητη την γυαλιστερή επιφάνεια για το wash. Τα μέταλλα αποκαταστάθηκαν με σκόνες Ushi, Tamiya και ασημί μολύβι, ωστε να έρθουν οσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα.

Η όλη διαδικασία μου πήρε 4 μήνες, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς ίχνος άγχους. Όπως έβγαινε…

Ελπίζω να σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα…

Μπορείτε να δείτε το τελικό ποτέλεσμα πατώντας εδώ!

Κείμενο – κατασκευή: Γιώργος Σαρρής

 

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *