Λίστα προϊόντων:

  • Σπρέυ Μαλλιών (Λάκ) για δυνατο κράτημα
  • Johnson Baby Talc powder
  • Ένα σουρωτήρι / κόσκινο
  • Ένα τελειωμένο μοντέλο ή διόραμα

1ο Βήμα
Για αρχή παίρνουμε  το μοντέλο ή το  διόραμα και ψεκάζουμε ένα λεπτό στρώμα λάκ σε οποια σημεία έχουν γρασίδι. Αυτό θα κάνει το γρασίδι να σκληρύνει και να μην μπερδευτει με το ταλκ.

2ο Βήμα
Ρίχνουμε το ταλκ μέσα στο σουρωτήρι και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα πάνω σε όλο το μοντέλο. Η χρήση του «κόσκινου» βοηθαει να απλωθει το ταλκ σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο  στρώμα χωρίς μεγάλους σβόλους που θα μπορουσαν να πεσουν αν χρησιμοποιούσαμε το μπουκάλι απ ευθείας.
Κρατήστε το σουρωτήρι μακρυά από το μοντέλο για να πετύχεται ένα λεπτο στρωμα ή χαμηλα για ένα παχύτερο στρωμα και πιο εντονο αποτέλεσμα

3ο Βήμα
Αφου εχουμε απλώσει το επιθυμητό στρωμα του ταλκ το σφραγίζουμε με ένα παχυ στρωμα λακ. Σιγουρευτειτε πως κρατατε το σπευ τουλάχιστον 30 εκ μακρυά από το μοντέλο. Σε αντιθετη περιπτωση, μπορει να διώξετε το ταλκ, να πατήσετε το γρασίδι ή να δημιουργήσετε σημεια με πολύ υγρασια. Αφήστε να στεγνώσει για 3 λεπτα πριν τινάξετε το παραπανήσιο ταλκ.

4ο Βήμα
Επαναλάβετε τα Βήματα 2 και 3 μεχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο θα επιτευχθεί με την εφαρμογή πολλών λεπτών στρωμάτων. Όταν εισαστε ικανοπιημενοι από το αποτέλεσμα εφαρμόστε 5-10 λεπτα στρώματα ματ βερνικιού ή pastel fixer ώστε να σιγουρευτειτε πως το ταλκ θα μεινει στεγνό και ανέπαφο από την υγρασία με την παροδο του χρόνου.  Σε όσα μοντέλα εχω εφαρμόσει αυτή την τεχνική παραμένουν ανέπαφα εδώ και τουλάχιστον έξι (6) μήνες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ: JLD142 at Complete-Models.com
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Κων/νος Κοκκινοπλίτης

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *