Thunderbolt

Το Βαρύ Μαχητικό του Αυτοκρατορικού Ναυτικού «Thunderbolt» είναι μινιατούρα από το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων «Warhammer 40,000». Πρόκειται για παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας στην μελλοντική 41η χιλιετηρίδα.  Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δείτε καθώς έχει ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον υπόβαθρο!

Το κιτ έρχεται σε ένα απλό και στιβαρό κουτί.  Τα κομμάτια βρίσκονται σε 2 ξεχωριστά πλαστικά σακουλάκια, ένα για τα μεγάλα κομμάτια και ένα για τα μικρότερα.  Ξεκίνησα αφαιρώντας τα σημάδια από την χύτευση και τα περισσεύματα ρητίνης χρησιμοποιώντας πριονωτό κοπίδι και το έμπιστό μου Dremel.  Ενόσω δουλεύω με κομμάτια ρητίνης, φοράω πάντοτε μάσκα.  Επίσης, τοποθετώ ένα κομμάτι από ένα παλιό καλσόν της συζύγου μου στο στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας και κρατώ τον σωλήνα ανάμεσα στα πόδια μου όσο τρίβω και κόβω για να απομακρύνεται κατευθείαν όλη η σκόνη από την ρητίνη.  Το κομμάτι καλσόν το βάζω για την περίπτωση που μου φύγει το ίδιο το κομμάτι!

Thunderbolt

Αφού ξεφορτώθηκα την περισσευούμενη ρητίνη, τα κομμάτια πλύθηκαν με απορρυπαντικό για πιάτα για να φύγουν τυχών κατάλοιπα λαδιών από τα καλούπια.  Κατόπιν έλεγξα τα κομμάτια μην τυχόν είναι κάποιο σκεβρωμένο.  Βρήκα μόνο τέσσερα σκεβρωμένα κομμάτια τα οποία ίσιωσαν βουτώντας τα  σε καυτό, (σχεδόν σε σημείο βρασμού), νερό.  Με το που μαλακώσουν, μπορείτε να τα επαναφέρετε στο επιθυμητό σχήμα και μετά να τα βουτήξετε κατευθείαν σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Παρόλο που φαίνεται να έχει πολλά κομμάτια, το κίτ είναι αρκετά λογικό και εύκολο στην κατασκευή του.  Βρήκα τις οδηγίες του ελλείπεις και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω μια αντίστοιχη κατασκευή που βρήκα στο διαδίκτυο.

Εφόσον το μοντέλο θα χρησιμοποιείται σε παίγνιο, ήταν σημαντικό να γίνει γερή κατασκευή και το βάψιμό του καθώς και το τελείωμά του να μπορεί να αντέχει αρκετό «χειρισμό».  Ήμουν πραγματικά σε αμφιβολία για το ποιο χρώμα θα χρησιμοποιούσα, καθώς ο «στρατός» μου είναι βαμμένος στα χρώματα της ερήμου και αρχικά σκέφτηκα να το βάψω στο ίδιο χρώμα.

Καθώς η κατασκευή προχωρούσε, διαπίστωσα ότι ήθελα να δώσω στο μοντέλο ένα πιο ξεχωριστό βάψιμο και έτσι γεννήθηκε η ιδέα ενός «Κόκκινου Βαρόνου» του μέλλοντος!  Συναρμολόγησα τα κυρίως κομμάτια, αφήνοντας τα όπλα, τον κινητήρα και τον πιλότο ξεχωριστά.  Το σκάφος ασταρώθηκε με ένα φτηνό γκρι αστάρι αγορασμένο από το τοπικό κατάστημα εργαλείων. Κατόπιν ψεκάστηκε με «Fiery Red» σε σπρέι από το ίδιο κατάστημα.  Στην συνέχεια έκανα μικροδιορθώσεις στο overspray του κόκκινου με Light Gray και πινέλο.  Εφόσον το μοντέλο θα είχε μια πολύ «φθαρμένη» όψη, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την διαφορά στην τονικότητα των χρωμάτων ή τα τυχαία σημάδια από το πινέλο.  Στην συνέχεια και με σπρέι ξανά ψέκασα gloss clear πριν βάλω τις χαλκομανίες.

Thunderbolt Thunderbolt

Το κίτ δεν έχει καμία χαλκομανία, έτσι χρησιμοποίησα περισσευούμενα από προηγούμενες κατασκευές για Warhammer 40,000.  Υπάρχει και μια εταιρεία που παράγει χαλκομανίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν το γνώριζα κατά την διάρκεια της κατασκευής.  Οι χαλκομανίες της Games Workshop μερικές φορές είναι «δύσκολες» και ακόμη και μετά την χρήση Micro-Sol, μερικές από αυτές εμφάνισαν silvering.

Για το κόλλημα χρησιμοποίησα κόλλα στιγμής της Loctite με επιταχυντή κυανοακρυλικής κόλλας της Great Planes. Μετά την τοποθέτηση των χαλκομανιών, πέρασα ακόμη μερικά χέρια gloss clear για να σιγουρέψω ότι θα μπορούσα να χειρίζομαι το μοντέλο με τα χέρια εκτενώς.  Ακολούθως ψέκασα με τον αερογράφο δύο χέρια βερνίκι Matt της Vallejo.. όταν στέγνωσε, το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια σκέτη καταστροφή:  ένα γκρι στρώμα σαν φιλμ έκανε το κόκκινο να φαίνεται περισσότερο σαν ροζ παρά οτιδήποτε άλλο.  Δεν ήξερα τι να κάνω αλλά αποφάσισα ότι έπρεπε να δοκιμάσω κάτι!  Πήρα ένα κομμάτι από καθαρό βαμβακερό ύφασμα και αφού το έβρεξα με χλιαρό νερό, άρχισα να τρίβω το μοντέλο.  Το κόλπο δούλεψε!

Thunderbolt Thunderbolt

Με την επανεμφάνιση του κόκκινου χρώματος, είχε έρθει η ώρα για τις φθορές.  Σε ένα μοντέλο επιστημονικής φαντασίας σαν αυτό, μπορείτε να «ξεσαλώσετε» και να δοκιμάσετε οτιδήποτε δεν θα τολμούσατε να κάνετε σε κάποιο κίτ της Tamiya για παράδειγμα!

Ξεκίνησα με «πλύσιμο» ολόκληρου του μοντέλου με ένα μαύρο, με βάση τον άργιλο, wash της Flory Models.  Μόλις στέγνωσε, (30-60 λεπτά), ξεκίνησα με ένα βαμβακερό ύφασμα και βατονέτες διαφόρων μεγεθών να αφαιρώ το wash.  Στις μεγάλες επιφάνειες έκανα ένα «πρόχειρο» σκούπισμα ακολουθώντας την «κατεύθυνση» του αέρα αναπαράγοντας τα σημάδια από την ροή του αέρα.  Μετά από αυτό, συνέχισα κάνοντας ελαφριά χτυπήματα με ένα μικρό παλιό πινέλο και μαύρο χρώμα με τις τρίχες του πινέλου να πηγαίνουν σε κάθε κατεύθυνση για να αναπαραστήσω ζημιές.  Μόλις στέγνωσε και αυτό, πήρα απλά λίγο μεταλλικό χρώμα και έβαψα μικρές περιοχές μέσα στα μαύρα «μπαλώματα» για να κάνω γρατσουνιές στο μέταλλο.

Thunderbolt

Στο βιβλίο με τις οδηγίες του παιχνιδιού, το «Thunderbolt» μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις με την μορφή αντιαρματικών πυραύλων «Hellstrike» και/ή  βομβών κατά προσωπικού.  Κανένα από αυτά τα όπλα περιέχονται στο κίτ, αλλά δύναται να αγοραστούν ξεχωριστά.  Αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στο σετ οπλισμού της Hasegawa μήπως και μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι.  Οι πύραυλοι AGM-12 «Bullpup» ήταν ιδανικοί, έτσι του έβαψα για να ταιριάζουν καλύτερα με το σκηνικό του Warhammer 40K.  Οι βόμβες προήλθαν από περισσευούμενες ενός κίτ του Α-10 της Italeri.  Οι πυλώνες έγιναν από κομμάτια ρητίνης που περισσέψανε από την κατασκευή του κίτ.  Τα όπλα είναι μαγνητισμένα για να μπορώ να τα αλλάζω εκ περιτροπής για διαφορετικές «αποστολές».

Thunderbolt

Το κίτ δεν έχει διαφανή κομμάτια για την καλύπτρα του πιλοτηρίου, μόνο τον σκελετό της.  Έτσι, έκοψα κομμάτια από διαφανή συσκευασία μιας φιγούρας δράσης που είχα εύκαιρη και τα κόλλησα στον σκελετό με λίγη κόλλα στιγμής.

Όταν ολοκληρώθηκε, διαπίστωσα πως το αεροσκάφος δεν γινόταν να ακουμπά στην κοιλιά του καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να λυγίσουν ή να σπάσουν τα φτερά του και τα όπλα του όπως θα ακουμπούσαν στο «έδαφος».  Έτσι πήρα τα κομμάτια του συστήματος προσγείωσης που δεν είχα χρησιμοποιήσει και με μερικά κομμάτια από πλέγμα (sprue) κατασκεύασα μια βάση στήριξης όταν το ακουμπάω στο ράφι του.  Για το παιχνίδι, το σκάφος θα έχει βάση από πολυμερές πηλό της Fimo, (αυτός που ψήνουμε σε φούρνο), για να φαίνεται ότι «πετάει».  Αυτό θα κατασκευαστεί αργότερα, καθώς δεν έχω το υλικό αυτήν την εποχή.

Thunderbolt

Το κίτ κατασκευάζεται γρήγορα και εύκολα, είναι πολύ ευχάριστο στο βάψιμο και στην προσθήκη λεπτομέρειας και θα προσθέσει αρκετή ισχύ στα μελλοντικά μου παίγνια στο Warhammer 40,000!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΑΞΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Finn-Ove Johansen
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Γιώργος Ρούμπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *