Η πρωτοποριακή πρόταση-ιδέα του μέλους της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων και στελέχους του Ε.Σ. Καββαδάς Παναγιώτης τέθηκε στο σύλλογό μας το καλοκαίρι του 2017. Η ιδέα δεν ήταν άλλη από την βαφή ενός άρματος μάχης Leopard 1a5 σε επετειακά χρώματα επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 25 ετών επιχειρησιακής τους δραστηριότητας στο Όπλο των Τεθωρακισμένων. Με θέρμη αγκαλιάσαμε το εγχείρημα και ξεκίνησε η οργάνωση της υλοποίησής του. Μέσα από ενδοσυλλογικές διαβουλεύσεις όσων αφορά το σχέδιο και μετά από μια μεγάλη διαδρομή διαμέσου της ιεραρχίας, η ιδέα έλαβε την έγκριση του Αρχηγού ΓΕΣ και άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Η σχεδιαστική ομάδα, αποτελούμενη από τους ΕΜΘ Αλχια (ΤΘ) Καββαδά Παναγιώτη, την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων και τον Γεώργιο Σανταμούρη (art designer), εργάστηκε πάνω στην σχεδίαση και εν συνεχεία στην βαφή του άρματος.

ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ 8ης ΕΑΝ

Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Ταξίαρχο της 8ης Ταξιαρχίας και τον Δκτή της 8ης ΕΑΝ για την καθοριστική τους συμβολή στην υλοποίηση της ιδέας, καθώς και το προσωπικό της μονάδας που εργάστηκαν με θέρμη για την ολοκλήρωση αυτού το πρωτότυπου θέματος.

ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ 8ης ΕΑΝ

Κείμενο: Γιώργος Ρούμπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *