H Revell κυκλοφόρησε την έκδοση καταστολής αεράμυνας του Phantom το F-4G στην 1/32. Πρόκειται για το γνωστό κιτ F-4F με την προσθήκη νέων πλαισίων με κομμάτια που αντικαθιστούν αυτά του F, αλλά περιέχει και τα πάντα για την εκδοση Ε που είχε κυκλοφορήσει η Revell-Monogram USA to 1998 (ΦΩΤΟ F-4E).

Η έκδοση Ε ειναι για τα «απλά» πριν την αναβάθμιση Phantom και τα F-4E(SRA) που είχε η Πολεμική Αεροπορία, τα οποία είχαν φορέσει αρκετές παραλλαγές (Vietnam,Aegean Blue, Hill-Grey και Aegean Ghost) φυσικά και το επετειακό της 337ΜΠΚ .

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια που δείχνουν οι οδηγίες για την έκδοση G αλλά σε αντικατάσταση τους, τα κομμάτια που υπάρχουν στα πλαίσια όπως φαίνονται στις φωτογραφίες .
Για το πιλοτήριο θα τοποθετήσουμε τις κάθετες κονσόλες με νούμερα 254 και 255 από το πλαίσιο Κ (ΦΩΤΟ cockpit) και για τις πλαϊνές όπως δείχνουν οι οδηγίες 250-251-252-253 ΦΩΤΟ 1.
(προσοχή το κιτ περιέχει και κονσόλες 187 -188 πλαίσιο Β, για την έκδοση F-4F τις οποίες δεν θα χρησιμοποιήσουμε ΦΩΤΟ Β ούτε και τις αντίστοιχες 271-270 για το F-4 G από το πλαίσιο J )
Στο κάθετο σταθερό δεν χρησιμοποιούμε την φαρδιά κεραία 274-275 αλλά την 258 με τον RWR sensor από το πλαίσιο Κ που την είχαν μερικά αεροσκάφη SRA (ΦΩΤΟ TAIL) ή την σκέτη 208 αλλά με λάθος σχήμα από το πλαίσιο Β.

Στο ρύγχος δεν χρησιμοποιούμε τα κομμάτια 272-273 κεραία κάτω απο το RADAR (ΦΩΤΟ 3) αλλά τον φλογοκρύπτη 204-205 (ΦΩΤΟ GUN)από το πλαίσιο Β.
Το κιτ δίνει και ένα αλεξήνεμο μονοκόματο το οποίο είχε φορεθεί σε λίγα phantom και σε ένα Ελληνικό F-4E(SRA) 68-424 (ΦΩΤΟ CLEAR).
Στα πλαίσια υπάρχουν όλα τα κομμάτια για την κατασκευή του F-4F όπως τα απλά stabilators (πηδάλια ύψους βάθους) ενώ έχουν προστεθεί τα slotted stalibators που ήταν κάτι που έλειπε μέχρι τώρα. Το πλαίσιο J δεν το χρησιμοποιούμε είναι μόνο για το G.

Για τον οπλισμό του αεροσκάφους μπορούμε να ¨φορτώσουμε ¨τους AIM-9L SIDEWINDER και AIM-7F SPARROW απο το πλαίσιο J οχι τους AIM-120B AMRAAM. Το radar που δίνει το κιτ δεν κάνει για τα F-4E αλλά μόνο για το F-4F.

Το συγκεκριμένο κιτ γίνεται Ελληνικό F-4E αλλά όχι AUP αφού θα χρειαστεί μετατροπές κυρίως στο πιλοτήριο.
Μερικά σημεία που χαλάνε την τελική εικόνα του ολοκληρωμένου μοντέλου είναι το σχήμα του κώνου του RADAR στο ρύγχος το οποίο χρειάζεται αντικατάσταση γιατί δεν διορθώνεται ,οι αεραγωγοί που είναι μεγαλύτεροι καθ΄ ύψος το σχήμα των καλυπτρών και το ελαφρά σηκωμένο πίσω μέρος της ατράκτου όταν κάθεται στο έδαφος.

Του Γιώργου Αθανασιάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *