Η καλή μέρα φάνηκε απ’ το πρωί μ’ αυτό το κίτ. Καλή λεπτομέρεια παντού, καλή εφαρμογή και αρκετά φωτοχαραγμένα κομμάτια (σίτες, ζώνες κλπ). Οι οδηγίες ίσως να χρειάζονταν καλύτερη σαφήνεια, αλλα ένας έμπειρος μοντελιστής δέν νομίζω οτι θα είχε διαίτερο πρόβλημα.

Η κατασκευή ξεκίνησε απ’ το χώρο του κινητήρα. Η λεπτομέρεια είναι πλούσια, αλλα αρκετά μεγάλο μέρος της κρύβεται με την τοποθέτηση. Πρόσθεσα κάποιες καλωδιώσεις, αφού συμβουλεύτηκα φωτογραφίες του πραγματικόύ. Χρησιμοποιήσα μαύρο μάτ Humbrol για να δημιουργήσω μια μαύρη βάση και με στεγνά πινέλα και aluminium Tamiya έδωσα μια μεταλλική όψη στο σύνολο του κινητήρα. Η εξάτμιση βάφτηκε με flat aluminium Tamiya κι έκανα wash με λάδι ζωγραφικής burnt sienna και λίγο μαύρο, πολύ τοπικά.

Όλα τα εσωτερικά μέρη και η καμπίνα βάφτηκαν με Humbrol 147 κι έκανα wash με λάδι raw umber. Όλες οι φωτοχαραγμένες ζώνες βάφτηκαν με Humbrol 187 και οι πόρπες αλουμίνιο.

Αφού συναρμολόγησα και έβαψα και το κόκπιτ, άρχισα να ενώνω τα επι μέρους τμήματα χωρίς πρόβλημα.

Τα δύο μισά της ατράκτου έκλεισαν εύκολα και χρειάστηκε μόνο λίγος υγρός στόκος για να κλείσω κάποια μικρά κενά.

Αφού έπλυνα το μοντέλο με υγρό πιάτων και μια παλιά οδοντόβουρτσα, σειρά είχε το μασκάρισμα των θυρίδων, του χώρου του κινητήρα και των διάφανων του κόκπιτ που στερέωσα προσωρινά με μασκόλ.

Αποφάσισα να προετοιμάσω την επιφάνεια εφαρμόζοντας κάτι ανάμεσα σε μαύρη βάση και προσκίαση, ψεκάζοντας μαύρο σμάλτο.

Το πράσινο που χρησιμοποίησα για το καμουφλάζ είναι το 117 Humbrol, με κάποια ξανοίγματα με 80, ιδιαίτερα στα πιό ψηλά σημεία της ατράκτου.

Τα δύο στροφεία ψεκάστηκαν με μαύρο και με στεγνό πινέλο, σφουγγαράκι, κάποιο τυχαίο γκρί και gun metal έκανα τη φθορά και τόνισα λεπτομέρειες. Ένα wash με λευκό ανέδειξε όλη τη χάραξη στις πτέρυγες.
  Με το Gauzy της ΑΚ που ψέκασα, πέτυχα μια πολύ λεία επιφάνεια για να εφαρμοστούν τα σήματα και ήταν η ώρα να μασκάρω για να βάψω και το κίτρινο της ουράς.

Τα σήματα κρίνονται άψογα και με τη βοήθεια λίγου Mark Softer έκατσαν πολύ εύκολα και ακολούθησαν όλες τις επιφανειακές λεπτομέρειες.

Αφού ψέκασα μάτ βερνίκι, για την τελική εξωτερική υφή του μοντέλου χρησιμοποίησα λάδι raw umber και ελάχιστο μαύρο. Το τελικό αποτέλεσμα, πάνω σε μια παλιότερη βάση που είχα, βοήθησε στο ρεαλισμό κι ελπίζω να σας αρέσει…

Κατασκευή: Γιώργος Σαρρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *