Λίγα λόγια για το κιτ ….. Με την πρώτη ματιά το kit της Academy  σε κερδίζει. Ωραία λεπτή γράμμωση, λεπτεπίλεπτα κομμάτια, καλύπτρα σε τέσσερα κομμάτια υπέροχα διάφανη και λεπτή, αλλά φτωχό cockpit με τα άκρως απαραίτητα. Πολύ καλές χαλκομανίες για δύο αεροσκάφη που έδρασαν στο Βιετνάμ, ένα της Αεροπορίας και ένα των πεζοναυτών της Αμερικής.

η κατασκευή..… Κυρίαρχο κομμάτι του αεροσκάφους το cockpit που με την τεράστια καλύπτρα τα πάντα είναι ορατά, ακόμα και αν αυτή τοποθετηθεί κλειστή. Από την αρχή αποφασίστηκε να μείνει ανοιχτή. Η υπερβελτίωση όλου του cockpit ήταν πια μονόδρομος. Έτσι με βάση τα κομμάτια του kit βελτιώθηκαν τα καθίσματα, οι πίνακες, και οι κονσόλες. Εκ του μηδενός φτιάχτηκαν τα ηλεκτρονικά και οι καλωδιώσεις. Ένα άλλο κομμάτι του αεροσκάφους που άξιζε να αναδειχτεί ήταν το cargo bay στο πίσω μέρος της ατράκτου. Για το λόγο αυτό κόπηκε το πίσω μέρος της ατράκτου και διαμορφώθηκε ο εσωτερικός χώρος των τοιχωμάτων, του πατώματος και της οροφής με μήκη πλαστικού. Έχοντας κάνει τόση δουλειά μέχρι εδώ θα ήταν κρίμα να μην αναδειχτεί και μια από τις μηχανές, έτσι κόπηκε το ανάλογο κάλυμμα και με κομμάτια πλαστικού και χάλκινου σύρματος φτιάχτηκε η μια εκ των μηχανών. 

Βαψιμο /Σήματα… Αποφασίστηκε η αναπαράσταση ενός αεροσκάφους της USAF που έδρασε στη Danang του Νοτίου Βιετνάμ με την 20th TASS το 1970 με αριθμό 67-14640. Ένα Γκρι αεροσκάφος με λευκή πτέρυγα ακολουθώντας τη  σύνηθες “παραλλαγή” των αεροσκαφών της αεροπορίας και του ναυτικού της εποχής. Βάφτηκε με την σειρά Air της Vallejo, για το γκρι με το 71046  pale blue gray και για το λευκό με το 71001 white. Το weathering έγινε με μίξη λαδιού, mars black και raw umber  για όπου υπήρχε το γκρι ενώ για το διακριτικό λέρωμα της λευκής πτέρυγας χρησιμοποιήθηκε μίξη mars black και titanium white .

Βάση… τέλος το αεροσκάφος τοποθετήθηκε σε μια βάση με αναπαράσταση αεροδρομίου. Πηλός Das απλώθηκε με πλάστη επί του ξύλου της βάσης και διαμορφώθηκε με συνθετικό σφουγγάρι. Βάφτηκε με διάφορα γκρι ακρυλικά και λερώθηκε με washes λαδιών. Φωτίστηκε με λάδι titanium white.

Επίλογος … Ένα απαιτητικό κατασκευαστικό ώστε αυτό το μικρό μοντέλο να γίνει όσο το δυνατόν πιο σωστή αναπαράσταση του πραγματικού με ένα σχετικά εύκολο βάψιμο με ιδιαίτερα διακριτική φθορά. Μια απολαυστική κατασκευή μέχρι τέλους… 

Κατακευή: Σταμάτης Άνθης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *