Το Διόραμα είναι σε κλίμακα 1/1200 με τίτλο kamikaze και βραβεύτηκε από την I.P.M.S. Ελλάδας στον 40ο διαγωνισμό με χρυσό .

Η έμπνευση ξεκίνησε κρατώντας αυτό το μικρό κομμάτι ξύλου που είχα στον πάγκο εργασίας ως επικουρικό βοήθημα στις εργασίες μου . Όταν ακούμπησα πάνω το κουτάκι χρώματος μου ήρθε η ιδέα και τελικά κατέληξα στην απόφαση να φτιάξω ένα zero με καμικάζι κάπου στον ειρηνικό να πέφτει από τα αντιαεροπορικά ύστερα από κάποια αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας σε πλοίο .

Έτσι κάπως ξεκίνησα με το κουτάκι χρώματος του να χύνεται το περιεχόμενο του σε ένα ξύλο και να ξετυλίγεται μια ιστορία . Με δυο λόγια «Ο δεύτερος παγκόσμιος μέσα σε ένα κουτάκι χρώματος … ». Το αεροπλάνο σχεδόν ιδιοκατασκευή .

Έγινε αλλαγή από υδροπλάνο του Βίσμαρκ σε zero . Τρίφτηκαν τα φτερά και αλλαχτήκαν τα πίσω και έγιναν αλλαγές και στο κύριο μέρος του αεροσκάφους και στην καλύπτρα .

Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες λόγο κλίμακας γενικά στο στήσιμο όπως στο να φαίνεται ότι βγαίνει μέσα από το κουτί το αεροσκάφος χωρίς να στηρίζεται πουθενά , στην κατασκευή της θαλασσας φτάνοντας στα όρια μου κυρίως με τους καπνούς όπου αλλαχτήκαν πάρα πολλές φορές ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα που ήθελα . Η θάλασσα έγινε με την γνωστή μας ατλακολ και χρησιμοποιήθηκαν λάδια για το βάψιμο.

Κατασκευή: Αναστάσιος Ζαϊμης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *